Zeg je Valentijn in Japan, dan zeg je chocolade en dat maakt deze cups tot een ideaal cadeau voor de lieve mensen in jouw leven. Deze matcha chocolade cups zijn om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Valentijn in Japan
Dat Japan het op veel vlakken net even anders doet is geen geheim. Zo vieren ze ook de dag van de liefde op geheel eigen wijze. Niet één maar twee keer worden eerst de mannen en daarna de vrouwen overladen met lekkers.
Op 14 februari geven vrouwen chocolade aan de mannen in hun leven. En dat geldt dan voor alle mannen; collega’s, vrienden en geliefden. Je hebt giri-choco, dat is verplichte chocolade die je aan je baas en collega’s geeft, of tomo-choco, deze geef je aan vrienden, tomo betekent namelijk “vriend”. De belangrijkste is echter de hon-mei-choco, die bestemd is voor de ware liefde in je leven!
Op 14 maart is het “White Day” in Japan en dan ontvangen vrouwen marshmellows, of andere zoetigheid, van hun baas, collega’s, vrienden of geliefde.
Handgemaakt
Vooral van honmei chocolade wordt verwacht dat deze met heel veel liefde met de hand wordt gemaakt. Maar ook vrienden geven onderling regelmatig zelfgemaakte chocolade cadeautjes. Onze matcha chocolade cups zijn uitermate geschikt voor iedereen die je wilt verrassen met een uniek, zelfgemaakt cadeau deze Valentijn.
Vind je het sowieso leuk om iemand te verrassen met iets lekkers uit eigen keuken dan hebben we nog wel een paar tips voor je: chocoladebrokken, matcha koekjes met witte chocolade of yuzu koekjes met witte chocolade. Maak ze, bak ze en verpak ze in een mooi zakje, strik erom en klaar is je cadeau!
Chocolade smelten
Om deze heerlijke matcha chocolade cups te maken heb je maar twee zaken nodig: de matcha vulling gemaakt van amandelmeel, boter, matcha en suiker én natuurlijk wat chocolade! Deze smelten we au bain marie en giet je in een cupcake vormpje. Bij voorkeur wel in een cupcake mal, zodat het de vorm behoudt.
Even nog over het smelt proces. Om hem mooi glanzend en knapperig te krijgen moet je de chocolade eigenlijk tempereren. Je koelt dan een gedeelte van de chocolade af op een koude, gladde ondergrond (zoals bijvoorbeeld een marmeren blad), schept die weer bij de warme chocolade en mengt alles goed dooreen.
Om tijd te besparen, en natuurlijk ook voor het gemak, heb ik deze stap overgeslagen. Dat maakt deze traktatie niet minder lekker, maar dus wel een tikkie zachter en minder knapperig. Hij smelt ook wat sneller in de hand, maar het is natuurlijk helemaal niet de bedoeling dat je deze lekkernij te lang vasthoudt!
Bladgoud
Om deze chocolade cups extra chique te maken hebben we nog wat bladgoud toegevoegd. Dit is echt volledig optioneel want qua smaak voegt het niets toe. Het is puur om het er wat mooier uit te laten zien. Het makkelijkst is wel om te kiezen voor “gold flakes” in plaats van velletjes (sheets). En let er even op dat je de eetbare variant kiest, niet de variant om mee te knutselen.
Eet smakelijk! いただきます! Itadakimasu!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram, facebook, twitter, of pinterest met de hashtag #proefjapan of tag ons met @proefjapan. We zijn namelijk reuze benieuwd naar jullie creaties!