Home » Blog » Review » Review: Midnight Diner op Netflix

Review: Midnight Diner op Netflix

by Joyce

Midnight Diner is een verborgen pareltje op Netflix. Het is een serie die maar weinig in de “aanbevolen” secties terecht komt bij de meeste mensen, en dat is eeuwig zonde. Want deze charmante show combineert feel good episodes (met een knipoog) met heerlijk eten. En dan met name Japanse gerechten die je zou kunnen vinden in de talloze kleine eetcafés (izakaya’s) die het land rijk is.

Kijkje in de keuken

In Midnight Diner kijken we elke episode mee met “Master” de eigenaar van een (fictieve) piepkleine izakaya in Shibuya, Tokyo. De Master staat er om bekend niet alleen een luisterend oor te bieden maar ook alles voor je klaar te willen maken. Zolang hij de ingrediënten maar heeft, of als je zelf mee brengt.

Zijn izakaya wordt door een zeer gekleurde groep vaste gasten bezocht, maar elke aflevering is er ook een bijzondere nieuwe gast. Welke altijd een uniek verhaal met zich meebrengt. Dit zorgt er ook voor dat er een enorme variatie aan lekkers voorbij komt in de show.

Heerlijk eten

Want in elke aflevering draait het om één gerecht. Vaak het lievelingsmaaltje van de gast die op dat moment de spotlight steelt, en over wie het die aflevering gaat.

Soms gaat het om een jonge meiden die willen doorbreken als stemactrices voor Japanse tekenfilms (anime). Soms over een volwassen man die weer herenigd wordt met zijn moeder. Of een gelukkig huwelijk dat verstoord wordt door een beeldschone kimono-lerares.

Elk verhaal is volledig uniek maar ontzettend mooi uitgewerkt. Er wordt goed gelet op de geloofwaardigheid, en dus ook de herkenbaarheid van veel menselijke emoties. Wel zitten er her en der hele specifieke, Japanse dingen die in. Die voor een “westerse” kijken wellicht wat maf overkomen soms. Gelukkig is het gros echt heer universeel en maakt het de serie echt een aanrader voor een grote groep mensen.

De Japanse keuken – op een andere manier

Bovenal is de verbindende factor echter het heerlijke eten dat er elke keer naar voren komt. Er is een smakelijke mix van traditionele Japanse gerechten alsmede wat meer westerse varianten.

En zelfs voor ons – als die hard fans en liefhebbers van de Japanse keuken – komen er soms nog geheel nieuwe dingen voorbij. Denk dan bijvoorbeeld aan gebakken berg yam met sojasus (waarvan je het recept hier vindt), of een nieuwe variatie op tonkatsu (met gewoon plakjes ham), en tal van ander lekkers.

Het is dan ook een hele leuke manier om andere aspecten van de Japanse keuken te ontdekken. Perfect voor foodies zoals jij en ik dus.

Hopen op meer

Op moment van schrijven zijn er twee seizoenen van Midnight Diner te zien op Netflix, maar hopelijk komen de overige drie én de film hier ook nog naartoe. Want wij hebben onze buik nog lang niet vol van Master en zijn bijzondere gasten!

Coverfoto via Shutterstock

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken ga je akkoord met het gebruik hiervan. Klik op "lees meer" voor meer informatie. Prima! Lees meer