Kabocha is de Japanse pompoen. Deze heeft een lekkere, volle pompoensmaak, met knaloranje vruchtvlees en is door zijn zoetheid erg lekker in taarten, cakes en desserts. De kenmerkende groene schil kun je gewoon meekoken (of stomen) en opeten, maar niet in deze Kabocha Korokke met curry kruiden!
Klassieke korokke met een twist
Korokke zijn eigenlijk Japanse kroketten op basis van aardappel, geen rolletjes, geen balletjes maar platte ovaalvormige schijven. Die basis kun je aanvullen met ingrediënten en smaakmakers die je zelf het liefste eet, denk aan gehakt, ui, doperwten, wortel en curry. Vervang in de herfst voor de verandering de aardappel door pompoen en je hebt een hele andere korokke.
Krokante bite
Deze kabocha korokke met curry kruiden geven je diner een krokante bite. Leg ze naast fijngesneden spitskool, drizzle er wat tonkatsu saus over, serveer er een kommetje rijst bij en je hebt een lekkere maaltijd. Voor de kleur en de lekkere smaak kun je er ook wat ingelegde tomaatjes bij doen. Neem wat overblijft mee in je bentobox, maar dan verliezen ze wel hun crunch!
Een Japanse vriendin serveerde ze ooit als balletjes, vond ik een geniaal idee: Japanse bitterballen! Maar je kunt ze ook gewoon serveren als de platte, ovale korokke. Vooral makkelijk als je ze op een broodje wilt serveren.
Currypoeder
Deze kabocha korokke lijken op een recept dat we eerder deelden. Voornaamste verschil zit hem niet alleen in de grootte van de balletjes, maar bovenal in de extra curry kruiden. Hiervoor heb ik S&B currypoeder gebruikt, welke je bij de toko kunt vinden in kleine blikjes.
Geen toko in de buurt? Dan kun je met dit recept ook je eigen currypoeder mix maken met kruiden die je in de supermarkt kunt vinden.
Invriezen of opwarmen
Er komt wel even wat handwerk kijken bij het maken van deze korokke. Ik maak ze dan ook het liefst in grote batches om ze vervolgens in te vriezen.
Wil je een grote batch maken en ze invriezen, frituur ze dan één keer, laat ze helemaal afkoelen en vries ze in. Daarna frituur je de bevroren korokke zoals normaal in olie die goed op temperatuur is. Ik heb de dubbelgefrituurde korokke thuis weer opgewarmd door ze 15-20 minuten in de oven op 220°C te zetten. Zo kun je meerdere keren genieten van je harde werk!
Alle teksten, afbeeldingen, foto’s en recepten zijn – tenzij anders vermeld – het exclusieve eigendom van Proef Japan. De content op deze site mag niet zonder schriftelijke toestemming vooraf (gedeeltelijk of in zijn totaliteit) worden gepubliceerd of gekopieerd op andere platformen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud op deze website
Eet smakelijk! いただきます! Itadakimasu!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram, facebook, twitter, of pinterest met de hashtag #proefjapan of tag ons met @proefjapan. We zijn namelijk reuze benieuwd naar jullie creaties!